Politika privatnosti

DRUŠTVO ZA TURIZAM I USLUGE LUXTOURS DOO, sa sjedištem u Budvi, Trg Sunca 2 (u daljem tekstu: LuxTours), posvećeno je zaštiti privatnosti svojih korisnika prilikom korištenja internet stranice www.luxtours.me. LuxTours smatra svoje korisnike partnerima s kojima gradi saradnju skladu s najvišim etičkim standardima i u potpunoj saglasnostis relevantnim zakonima i propisima.

Prikupljanje Podataka

LuxTours prikuplja samo one podatke koji su nužni za korištene stranice www.luxtours.me i za održavanje profesionalnih odnosa s korisnicima. Ti podaci uključuju:

  • Ime i prezime
  • E-mail adresa
  • Broj telefona
  • Adresa stanovanja
  • IP adresa

Svi prikupljeni podaci smatraju se ličnim podacima u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka.

Zaštita Podataka

LuxTours poduzima tehničke i organizacijske mjere kako bi zaštitio podatke svojih korisnika od gubitka, manipulacije i neovlaštenog pristupa. Postupak zaštite podataka redovito se prilagođava tehničkom razvoju kako bi se održala visoka razina sigurnosti.

Prikupljanje i Obrada Osobnih Podataka

Osobni podaci korisnika pohranjuju se isključivo na dobrovoljnoj osnovi, uz izričiti pristanak korisnika. LuxTours ne obrađuje podatke korisnika bez njihove suglasnosti, a prikupljanje podataka odvija se kroz dobrovoljno unošenje informacija prilikom registracije ili drugih aktivnosti na stranici.

Otkrivanje i Prenos Podataka

Podaci korisnika neće se dijeliti s trećim stranama bez izričite suglasnosti korisnika, osim u zakonom propisanim situacijama ili na zahtjev nadležnih državnih organa u skladu sa uslovima korišćenja.

Povlačenje Suglasnosti

Svaki korisnik ima pravo povući svoju suglasnost u bilo kojem trenutku putem Postavki. Povlačenje saglasnosti odnosi se na trenutačni prestanak obrade ličnih podataka.

Registracija i Online Kupovina

Prilikom registracije na www.luxtours.me, korisnici unose određene podatke, a najvažniji od njih je e-mail adresa. LuxTours nikada ne prisiljava korisnike na unos dodatnih osobnih podataka, ostavljajući to na dobrovoljnoj osnovi.

Sve osjetljive informacije kriptiraju se SSL tehnologijom kako bi se osigurala njihova sigurnost i spriječilo neovlašteno korištenje.

LuxTours se obvezuje poštovati privatnost svojih korisnika i kontinuirano raditi na unapređenju zaštite njihovih podataka u skladu s najvišim standardima i zakonodavstvom.